Nemzetközi foci

Luis Suárez és Antoine Griezmann is káprázatos gólt lőtt

Rég nem látott magabiztossággal, 4-1-re nyert az FC Barcelona Villarrealban. Három perc sem kellett hozzá, hogy vezetéshez jussanak a katalánok, Lionel Messi pöccintette ki a bal szélen felfutó Jordi Albához a labdát. A hátvéd kivárt, ameddig lehetett, majd Antoine Griezmann felé passzolt, de végül a menteni igyekvő Pau Torres szerzett öngólt.

Szinte a semmiből jött a válasz a 14. percben, Paco Alcácer kapott egy pazar indítást, a szétzilálódott Barca-védelemből a bal szélen felfutó Santi Cazorla lövését kivédte ugyan Marc-André ter Stegen, de az érkező Gerard Moreno az üres kapuba lőtt.

Sokáig nem örülhettek a hazaiak, a 20. percben megint a Barca vezetett már, mert egy villámgyors támadás végén Messi indítását Luis Suárez egyből a bal fölső sarokba tekerte egy zseniális mozdulattal.

Sorra alakították ki helyzeteiket a vendégek, de megérte kivárni a 45. percet, mert Messi hátratett labdáját Griezmann szenzációsan emelte át a kapuson.

A végeredményt a csereként beálló Ansu Fati állította be, miután Mario Gaspar díszkíséretében begyalogolt a tizenhatoson belülre és kilőtte a rövid alsó sarkot.

Messinek is volt még egy videobíró miatt meg nem adott gólja, így szinte még a Villarrealra nézve hízelgő a végeredmény, de a kapus, Sergio Asenjo is sokat tett ennek érdekében. Győzelmével 4 pontra megközelítette a Real Madridot a Barca a táblázaton.

Eredmények – La Liga, 34. forduló

Villarreal-Barcelona 1-4 (1-3)
Gólszerző: G. Moreno (14.) ill. P. Torres (3, öngól), Suárez (20.), Griezmann (45.), Fati (86.)

Athletic Bilbao-Real Madrid 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ramos (73.)

Espanyol-Leganés 0-1 (0-0)
Gólszerző: Silva (53.)
Kiállítva: Calleri (88.)

Getafe-Osasuna 0-0

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP

Olvasói sztorik