Nemzetközi foci

Klopp: Ha van csapat, ami porrá tud minket zúzni, az a City

A már bajnok Liverpool elég nagy pofonba nézett bele csütörtök este Manchesterben, a bajnok 4-0-ra kapott ki a City vendégeként, pedig Jürgen Klopp a legerősebb összeállításban küldte pályára a csapatát. A találkozó után arról faggatták a vendégek edzőjét, hogy vajon a Pool nem volt eléggé motivált így, hogy már megvan az aranyérem, mire a német azt felelte, ha az újságírók akarják, vihetik ebbe az irányba is az elemzést, de ő a küzdelmet látta a játékosain, ugyanakkor a rivális jobban jött ki több szituációból és a helyzeteit is kihasználta.

Ha van csapat, ami porrá tud minket zúzni, az a City. Elképesztőek, láttam őket, nem volt egy rossz meccsük a szezonban. Még amikor kikaptak is jó focit játszottak – idézi a BBC Kloppot.

A Manchester City előbb megtapsolta, majd ripityára verte a Liverpoolt
Nagyjából félóráig volt meccsben az angol bajnok.

Pep Guardiolát arról kérdezték, hogy vajon a liverpooliak túlzásba vitték-e az ünneplést az elmúlt héten, mire a katalán azt válaszolta, hogy lehet akkor sok sört megittak, de most egy tiszta, bizonyítani akaró ellenféllel találták szemben magukat.

A Liverpool 4-0-s veresége egyébként holtversenyben a legnagyobb, amit a friss aranyérmes elszenved a Premier League-ben az Arsenal szintén 4-0-s, 1998-as zakója óta – a Pool akkor a győztes oldalon volt.

Kiemelt kép: DAVE THOMPSON / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik