Az Atléticónak esze ágában nincs eladnia egyik legjobbját

Joao Félixért 150 millió eurót kínált egy meg nem nevezett angol klub.
Kapcsolódó cikkek

Az Atlético Madrid nem válik meg Joao Félixtől, hiába kínáltak a portugál futballistáért 150 millió eurót – írta a goal.com spanyol sajtóinformációkra hivatkozva.

A 20 éves, ötszörös válogatott csatárért az angol élvonalból, a Premier League-ből érkezett a busás ajánlat, de hogy azt melyik klub tette, a forrás nem nevezte meg. Az Atlético klubvezetése elutasító válaszában leszögezte: Félixszel hosszabb távon számolnak, és szó sem lehet eladásáról.

Az A Bola portugál sportnapilap szerint az Atlético három okot jelölt meg, amiért nem akarja eladni játékosát.

Egyrészt Joao Félix megszerzése stratégiai szempontból fontos, olyan játékos, akire lehet építeni a következő szezonban. Másrészt Diego Simeone edző megérkezése óta elért jó eredményeknek köszönhetően a klubnak már nem kell eladnia a legjobb játékosokat. Harmadrészt a vezetők úgy vélik, hogy nem lenne következetes lépés eladni egy olyan játékost, akit a Manchester Cityvel, a Juventusszal és a Real Madriddal szemben sikerült megszerezni.

A lap hozzátette, Félix szerződésében szerepel egy 300 millió eurós kivásárlási záradék is – miközben a Transfermarkt 81 millió euróra becsüli jelenlegi piaci értékét.

A La Liga élvonalába tartozó fővárosi csapathoz a portugál támadó a Benficától érkezett 2019-ben, 126 millió euróért. A legutóbbi idényben 29 mérkőzésen szerepelt, nyolc gólt szerzett és három gólpassz adott.

Kiemelt fotó: ANDER GILLENEA / AFP