Nemzetközi foci sport

Lionel Messi egy kiállítást, a Barcelona a vereséget úszta meg

Nem született gól a Sevilla-Barcelona rangadón a La Liga 30. fordulójának pénteki játéknapján. A meccset alapvetően az jellemezte, hogy a hazai csapat egészen mélyen védekezve átadta a kezdeményezés lehetőségét a katalánoknak, mégis a sevillai ellentámadások voltak a legveszélyesebbek.

A vendégeknek nem ment jól a játék, egy-egy jó beindulásnál többre nem futotta, a nagyon koncentráltan védekező Sevillán nehezen talált fogást. Jól mutatja a Barca frusztráltságát, hogy Lionel Messi tőle szokatlan módon nekiment az ellenfélnek: Diego Carlost a mellkasán, nyakán lökte meg az argentin sztár. Maradjunk annyiban, adtak már ezért piros lapot.

A meccs legnagyobb helyzeteit egyébként a Sevilla dolgozta ki, de André ter Stegen több nagy bravúrt is bemutatott. Mivel Messi szabadrúgásai sem jöttek be pénteken, maradt a 0-0-s végeredmény.

A nap többi meccsén sem volt góleső, a Villarreal 1-0-ra nyert a Granada vendégeként, a Mallorca-Leganés kiesési rangadón azonban nem született döntés.

Eredmények – La Liga, 30. forduló

Sevilla-Barcelona 0-0

Granada-Villarreal 0-1 (0-1)
Gólszerző: Moreno (11.)

Mallorca-Leganés 1-1 (1-0)
Gólszerző: Sevilla (9.) ill. Oscar (87.)

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!