Nemzetközi foci sport

Megsérült a kapusa, vészigazolással csatárt vett a topligás csapat

Május végén térdsérülést szenvedett Sergio Álvarez, a Celta Vigo kapusa, a klub pedig úgy döntött, kihasználja azt a kiskaput, mit februárban a Barcelona is megtett.

Akkor a katalánok előhalásztak egy régebbi szabályt: abban az esetben, ha bizonyítani tudják, hogy egy játékosuk hat hónapra kidől, úgy a szövetség engedélyt adhat átigazolási szezonon kívül is új labdarúgó szerződtetésére.

Így is történt, Ousmane Dembélé helyére a Leganés támadója, Martin Braithwaite érkezett, akit a klub kivásárolt élő szerződéséből. Ugyanakkor a kiesés elkerüléséért harcoló kiscsapat semmit sem tehetett, számára nem volt plusz átigazolási lehetőség. „A jelenlegi szabályok ellentétesek a klubok közötti egyenlőséggel” – nyilatkozta akkor elkeseredetten Martin Ortega, a Leganes főigazgatója.

A Celta tehát ezt próbálta meglovagolni, de elítélhető módon a sérült kapus helyett csatárt vettek: aláírt ugyanis a Sevilla 16-szoros válogatott játékosa, Nolito.

A 33 éves csatár 2013 és 2016 között már szerepelt Vigóban, akkor száz bajnokin 39-szer volt eredményes.

Kiemelt fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!