Nemzetközi foci

A Bayern egyszerre babrálna ki a Dortmunddal és a Reallal

Eddig úgy tűnt, a Real Madrid visszarendeli a Dortmundtól Acraf Hakimit, aki szenzációs teljesítményt nyújt a Bundesliga második helyén álló csapatban, jobbhátvéd létére eddig öt gólt szerzett, tízet pedig előkészített.

Az As nevű spanyol lap most azt írja, a Bayern München beleköpne a Real levesébe, a zsinórban nyolcadik bajnoki címe küszöbén álló csapat ugyanis jelentős pénzt áldozna Hakimi leigazolására és a fizetésére.

Az As szerint a Bayern évi 6-7 millió eurós fizetést adna Hakiminek, ami jelentős előrelépés lenne a számára, ráadásul így maradhatna a Bundesligában, ami láthatóan fekszik neki.

A Dortmundban töltött két idénye meggyőzte a Real edzőjét, Zinédine Zidane-t, hogy Hakiminek Madridban a helye, de a marokkói focista nem biztos abban, hogy számára ez a megfelelő döntés. Állítólag már tudatta is a Real vezetőivel, hogy nem akar azért visszatérni, hogy Dani Carvajal cseréje legyen.

Mivel a szerződése még két évig a Realhoz köti Hakimit, a Bayernnek alaposan meg kell fizetnie az árát, ha komolyan gondolja a leigazolását, az As szerint 60 millió euró körüli ajánlatban érdemes gondolkozniuk a németeknek.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Dortmund is képben van még, a Borussia szeretné, ha Hakimi újabb egy évig nálunk játszaná be az egész jobb oldalt, de a klub pénzügyi lehetőségek terén nem tud versenyezni a Bayernnel, amely nem kölcsönben, hanem vásárlásban gondolkodik.

A kiemelt képen Hakimi (balra) ünnepli az egyik Dortmund-gólt a Paderborn elleni meccsen. Fotó: Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik