Nemzetközi foci

„Hazard sok meccset fog nyerni nekünk”

100 millió euróért érkezett tavaly nyáron a Real Madridhoz Eden Hazard, de a belga támadó madridi időszaka nehezen indult, eleve túlsúllyal kezdte a felkészülést, aztán pedig a sérülései miatt nem tudott igazán játékba lendülni, mindössze 10 bajnokin játszott a Realban, a mérlege 1 gól és 4 gólpassz.

Ha van játékos, aki profitált a koronavírus-járvány miatti leállásból, az Hazard, aki így fel tudott épülni a márciusi műtétjéből.

Sok mindent megéltek a Barcánál és a Realnál, de ez még nekik is új lesz
39 nap alatt, az év legforróbb időszakában nyomják le a spanyolok a bajnokságból hátralévő 11 fordulót. A Barcában Suárez, a Realban Hazard és Asensio a nagy visszatérő, de ki bírja majd jobban a nyomást a nézők nélküli meccseken?

Hazard-t, és a szintén súlyos sérülés után visszatérő Marco Asensiót is fokozatosan kell terhelni. Asensióval talán kicsit óvatosabban kell bánni, mint Hazard-ral, aki olyan lendülettel tért vissza, mint egy vadászgép. Sok meccset fog nyerni nekünk

– mondta Hazard-ról Álvaro Arbeloa, aki két Eb-t és egy vébét nyert a spanyol válogatottal, jelenleg pedig utánpótlásedző a Realnál.

A madridi csapat 11 fordulóval a vége előtt két ponttal áll az éllovas Barcelona mögött, és vasárnap az Eibar ellen játssza első meccsét a hosszú szünet után.

Arbeloa szerint Zinédine Zidane edző a kezdőbe a megszokott neveket írja majd be az első bajnokira, de aztán szokása szerint rotálni fog, és 3-4 játékost cserélget a következő találkozókon.

Arbeloa Karim Benzáról is beszélt, aki 14 góljából mindössze kettőt szerzett idén, de úgy érzi, Hazard és Asensio visszatérése őt is felpörgeti majd.

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik