Nemzetközi foci

Rivaldo szerint butaságot beszél a Barca edzője

Csütörtökön beindul a nagyüzem a spanyol bajnokságban: 39 nap alatt darálják le a csapatok a hátralévő 11 fordulót, és július 19-ig minden nap sor kerül legalább egy találkozóra.

A bajnoki címért harcoló két csapat közül a Barcelona szombaton a kiesőhelyen álló Mallorca vendége lesz, a Real Madrid pedig vasárnap fogadja az Eibart.

Sok mindent megéltek a Barcánál és a Realnál, de ez még nekik is új lesz
39 nap alatt, az év legforróbb időszakában nyomják le a spanyolok a bajnokságból hátralévő 11 fordulót. A Barcában Suárez, a Realban Hazard és Asensio a nagy visszatérő, de ki bírja majd jobban a nyomást a nézők nélküli meccseken?

A hosszú kihagyás miatt a spanyoloknál is meccsenként ötöt cserélhetnek az edzők, és a Real előtt két ponttal vezető Barca edzője, Quique Setién érdekes nyilatkozatot tett, azt mondta, szerinte a Barcelonát hátrányosan érinti majd, hogy az ellenfelei ötször változtathatnak, mert így hiába helyezik nyomás alá a másik csapatot, annak több lehetősége lesz frissíteni a plusz két csere révén.

A témában most megszólalt a Barcelona korábbi aranylabdása, a csapattal két bajnoki címet, egy Király Kupát és egy európai Szuperkupát nyert Rivaldo, aki szerint Setién butaságot nyilatkozott.

Semmi értelme annak, amit Setién mondott, a Barcelonának nincs szüksége efféle kifogásokra. Nem is értem, a Barcelonának miért fáj, ha az ellenfél is ugyanúgy kettővel többet cserélhet? A Barca és a Real klasszisokkal erősebb a mezőny nagy részénél, és akár 45 perc alatt is eldöntheti egy meccs sorsát. Olyan mentalitással kell pályára lépni, hogy már az első perctől a győzelemre törekedjenek a játékosok, és ne arra várjanak, hogy majd az ellenfél elfárad

– magyarázta a brazil válogatottal 2002-ben világbajnok Rivaldo, aki szerint a Barcának azt sem lenne szabad megéreznie, hogy nem lesznek ott a szurkolói a meccseken.

Semmit nem jelent a két pont különbség a Barca és a Real között
Több, mint három hónapos kényszerszünet után indul újra a spanyol bajnokság, ahol a Barcelona és a Real Madrid gyakorlatilag egyenlő állásból veselkednek neki a bajnoki címért folyó harcnak. Az erőviszonyok felmérésében a Spíler TV spanyolszakos kommentátora, Farkas Norbert segített a Ziccer stábjának.

Kiemelt kép:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik