Nemzetközi foci

Messiék beintettek a Barca vezetésének

Márciusban napokig ment a hadakozás a Barcelona vezetősége és a játékosok között, majd végül Lionel Messi és társai engedtek, belementek a 70 százalékos fizetéscsökkentésbe, melyet a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés generált.

Egyezségre jutottak: a fizetésük hetven százalékáról lemondanak a Barca sztárjai
Messiék azért is engedtek, hogy a klub alkalmazottainak megmaradjon a bérük és a munkájuk.

Messi azért nem hagyta szó nélkül az ügyet, és nyílt levelet írt a vezetőségnek, amiben morcoskodott egy sort, hogy ők mindig a legjobb megoldásra törekedtek, ennek ellenére nyomás alá helyezték őket a klub részéről.

Messi nyílt levélben, kritikusan üzent a Barca vezetésének
Válaszolt a fizetéscsökkentésre, és a korábbi kritikákra a Barca klasszisa.

A Rac 1 nevű katalán rádió értesülése szerint a Barca elnöke, Josep Maria Bartomeu szeretett volna egy újabb fizetéscsökkentésről megegyezni a játékosokkal, akik ebbe már nem mentek bele.

A márciusban eldöntött fizetéscsökkentés révén a klub mintegy 40 millió eurót spórolt meg, és a második hullámmal további 10 millió eurót szeretett volna nyerni a vezetőség, de ez a javaslat nem ment át.

A spanyol bajnokság a hosszú kényszerszünet után június 11-én folytatódik a sevillai derbivel, a Barca június 13-án lép pályára a Mallorca vendégeként. A bajnokságból még 11 forduló van hátra, a katalánok előnye 2 pont a Real Madrid előtt.

Kiemelt kép: MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA / AFP

Olvasói sztorik