Nemzetközi foci

Messi nyílt levélben, kritikusan üzent a Barca vezetésének

Válaszolt a fizetéscsökkentésre, és a korábbi kritikákra a Barca klasszisa.

Megírtuk: a felfüggesztett spanyol élvonal első helyén álló FC Barcelona a hivatalos csatornáin jelentette be, hogy a vezérkar egyezségre jutott az első csapat futballistáival, valamint az edzői stáb tagjaival. Eszerint Lionel Messi és társai elfogadták a drasztikus, hetvenszázalékos fizetéscsökkentést, melyet a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés generált.

Egyezségre jutottak: a fizetésük hetven százalékáról lemondanak a Barca sztárjai
Messiék azért is engedtek, hogy a klub alkalmazottainak megmaradjon a bérük és a munkájuk.

Messi, mint a csapat kapitánya ezt azóta kiegészítette az első csapat játékosainak nevében megjelentetett rövid üzenetben – közben a sorok között újra üzenve a klubnak, nem jó értelemben…

A játékos tisztázta és egyúttal cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint előbb nem akartak, vagy csak kisebb mértékű fizetéscsökkentésbe akartak belemenni, ezen hírek kapcsán pedig újra a klubra mutatott, hogy feleslegesen presszionálták őket, miközben ők is a legjobb megoldást keresték. Ez már nem az első, de biztosan nem is az utolsó kardváltás a vezetőség és a játékosok között – írja az eurobarca.hu, amely a klasszis levelét is lefordította.

Messi Instagramon megjelentetett üzenete:

„Rengeteg mindent írtak és mondtak az FC Barcelona első csapatáról a játékosok fizetéseit illetően a szükségállapot ideje alatt. Mindenek előtt tisztázni akarjuk, hogy mi mindig is a fizetéscsökkentés mellett voltunk, mert tökéletesen megértjük, hogy ez egy kivételes helyzet és mi mindig ott voltunk az elsők között, akik segítették a klubot, amikor erre kértek minket. Néha magunktól is megtettük ezt, amikor úgy gondoltuk, hogy szükséges vagy fontos.

 

Ettől függetlenül nem lep meg minket, hogy a klubnál voltak olyanok, akik mikroszkóp alá akartak tenni és nyomás alá helyezni minket, hogy olyat tegyünk, amit egyébként mindig is meg akartunk tenni.

 

Igazság szerint, ha a megegyezés késett is az elmúlt néhány napban, az azért volt, mert egy olyan megoldást akartunk találni, ami segíti a klubot és az alkalmazottakat is ilyen nehéz időkben. A mi részünkről most érkezett el a pillanat, hogy bejelentsük, amellett, hogy a fizetéseinket 70%-kal csökkentjük, hozzá fogunk járulni a klubalkalmazottak fizetésének kiegészítéséhez, hogy mindannyian 100%-át tudják keresni az eddigi keresetüknek.

 

Ha eddig nem beszéltük, az azért volt, mert a legfőbb prioritásunk az volt, hogy olyan megoldást találjunk, ami valójában segít nem csak a klubnak, hanem azoknak is, akiket a legjobban érint ez a szituáció.

 

Nem szeretnénk anélkül elbúcsúzni, hogy a legjobbakat és sok erőt kívánjunk az összes culénak, akik most ezen a nehéz időszakon mennek keresztül, ahogy azoknak is, akik türelmesen várnak otthonaikban a krízis végére várva. Nemsokára túl fogunk jutni ezen és együtt fogjuk ezt megtenni.”

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik