Nemzetközi foci

Már csak a vételár a kérdés a Barca nagy fogásánál

Az FC Barcelona megállapodott Lautaro Martínezzel arról, hogy az Internazionale argentin csatára a spanyol bajnoknál folytatja pályafutását.

A futballszerződésekre szakosodott spanyol Fichajes.com portál úgy tudja, hogy az egyezség nyomán a 22 éves válogatott játékos öt szezonra, évi 12 millió eurós fizetés fejében költözik át Milánóból Barcelonába.

Bár több európai nagycsapat is kivetette rá hálóját, ő következetesen azt hirdette, hogy honfitársával, a Barcelona gólrekorderének számító Lionel Messivel akar egy csapatban játszani, írja az MTI.

Messi pártfogoltja egyre közelebb a Barcához
Pénzt, valamint két játékost adna érte a katalán klub.

A mostani különmegállapodás után már csak a két klubnak kell megegyeznie Martínez árában. A háttérben zajló alku legutóbb ott tartott, hogy az Inter ragaszkodik a 111 millió eurós kivásárlási összeghez, míg a Barca nyolcvan milliót adna a támadóért, akinek érvényes szerződése 2023-ig szól az olaszoknál.

Keddi sajtóinformáció szerint viszont a katalán klub emelte a tétet, és 90 millió mellett egy játékost is adna Martínezért cserébe.

Martínez a szezon felfüggesztéséig 31 mérkőzésen lépett pályára az Interben, és 16 alkalommal volt eredményes. Az argentin válogatott eddig 17 találkozón jutott szóhoz, és 9 gólt szerzett.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik