Nemzetközi foci

Augusztus 1-én lesz az angol futball következő nagy napja

Az angol szövetség, az FA pénteken honlapján jelentette be az FA Kupa hátralévő menetrendjét. A program egyelőre előzetes terv, a járványügyi helyzet miatt változhat, és a meccseket csak a megfelelő biztonsági intézkedések mellett lehet megrendezni.

Az 1871-ben életre hívott sorozat aktuális szezonja a negyeddöntőknél szakadt félbe, és a jelenlegi tervek alapján egy hónap múlva, a június 27-28-i hétvégén folytatódnának a kupaküzdelmek. Az elődöntőket két héttel később tartják meg, míg az angol futball hagyományos ünnepét, az FA Kupa döntőjét augusztus 1-ére tűzték ki.

Örülünk, hogy megállapodhatunk a 2019-20 Emirates FA Cup kupa ideiglenes újraindításáról. A sorozat közel 150 éve szerves része az angol labdarúgónaptárnak. Ebben a példátlan helyzetben szeretnénk megköszönni a Premier League döntéshozóinak és a kluboknak a támogatását a hátralévő mérkőzések ütemezésében

– mondta Mark Bullingham az FA vezérigazgatója. Azért a hálálkodás, mert a bajnokság erősen feszített programmal június közepétől folytatódik.

(Kiemelt kép: Catherine Ivill / Getty Images)

FA Kupa, program

A negyeddöntő párosítása:
Leicester City-Chelsea
Newcastle United-Manchester City
Sheffield United-Arsenal
Norwich City-Manchester United

Elődöntők:  július 18. és július 19.
Döntő: augusztus 1

Olvasói sztorik