Nemzetközi foci

A Liverpool játékosa megérti, ha nem lehet bajnok a csapata

Mané egyelőre nem érzi magát bajnoknak, hiába vezetik toronymagasan a bajnokságot.

Sadio Mané azt mondta, megérti, ha a koronavírus-járvány miatt csapata, az FC Liverpool nem nyerheti meg az angol labdarúgó-bajnokságot.

Jürgen Klopp együttese toronymagasan, 25 pontos előnnyel vezeti a Premier League-et, s már csak két győzelemre volt attól, hogy 1990 után ismét diadalmaskodjon, amikor kitört a pandémia, s félbeszakították a küzdelmeket. A 2019–2020-as idényt határozatlan időre felfüggesztették, a résztvevők pedig csak akkor térhetnek vissza a pályára, ha a körülmények megfelelőek, leginkább biztonságosak lesznek. Ezzel együtt akadnak olyan vélemények, hogy az idényt érvénytelenné kell nyilvánítani.

Meg akarom nyerni a mérkőzéseket, meg akarom nyerni a trófeát, ez minden vágyam. De a mostani helyzetben bármi történik, azt meg fogom érteni

– idézte a Sky Sports internetes oldala a szenegáli válogatott Manét, aki oroszlánrészt vállalt a vörösök menetelésében.

Nehéz szituációba került a Liverpool, de világszerte több millió ember került sokkal nehezebb helyzetbe. Vannak, akik elvesztették a hozzátartozójukat. Az az álmom, hogy idén nyerjünk, de ha nem jön össze, elfogadom, ilyen az élet. Remélhetőleg jövőre megnyerjük a bajnokságot.

Hozzátette: még nem érzi magát bajnoknak, imádja a munkáját, a futballt, s a legjobban azt szeretné, ha a csapata a pályán harcolhatná ki a végső győzelmet.

Kiemelt kép: Daniel Leal-Olivas/AFP

Olvasói sztorik