Nemzetközi foci

Ha már a foci a téma, akkor Olaszország tényleg talpra állt

Az olaszoknál is újraindul a futballélet, a sportminiszter Vincenzo Spadafora bejelentette, hogy június 13-án az olasz kupa elődöntőinek visszavágóit (Napoli-Inter, első meccsen: 1-0; Juventus-Milan, első meccsen: 1-1) játsszák le, négy nappal később a döntőt, majd a tervek szerint június 20-án a Serie A is folytatódik.

Spadafora azt mondta, a kupameccseket vizsgának szánják, ha ott minden rendben megy, akkor utána teljes biztonsággal újraindíthatják a bajnokságot.

A koronavírus-járvány miatti szünet előtt az elmúlt évek egyeduralkodója, a 2012 óta minden bajnokságot megnyerő Juventus állt az élen, de csak egy pontra van a címvédőtől a 27 gólos Ciro Immobile vezérletével pazar idényt futó Lazio.

Olaszország a koronavírus-járvány egyik gócpontja volt Európában, a halottak száma 33 ezer fölött van, az aktív fertőzöttből csütörtökön 48 ezret, gyógyultból 150 ezret tartottak nyilván.

Csütörtökön egy másik topliga is megkapta az engedélyt a folytatásra, a Premier League-ben június 17-én rendezik az első játéknapot.

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik