Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mourinho: Igazi seggfej voltam az Inter játékosaival

José Mourinho szókimondó interjút adott az olasz Gazzetta dello Sportnak. A portugál edző triplázni tudott a 2009/2010-es szezonban az Internazionale élén, azaz megnyerte a Serie A mellett az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját is. A nagy menetelésre szívesen emlékszik vissza Mourinho, de ma már máshogy viselkedne játékosaival.

Én tartom az edzést, te focizol. Az empátiám attól függ, elfogadnak-e olyannak, amilyen vagyok. Olyan ez, mint egy kirakós és z Internél én voltam az utolsó darabja. Sosem kamuzok, mindig magamat adom. Pontosan ezt is kapták. Egy seggfej voltam, de önmagam. Különösen egy bergamói vereség után, akkor nagyon agresszív voltam. Közöltem a játékosokkal, hogy egy szar bajnokságot nyertek meg. Csak később tudtam meg, hogy mennyire megbántottam ezzel a játékosokat, utólag bocsánatot is kértem

vallott a portugál.

Összességében Mourinho nagyon szép emlékeket őriz egyébként az Interről, a beszélgetésben elárulta, hogy korábbi BL-győztes edzőként nagy arccal érkezett a csapathoz, de megtanulta a többieket maga elé helyezni. A végeredményt ma már ismerjük, mindent megnyert a milánóiakkal.

Kiemelt kép: FABIO MUZZI / AFP

Olvasói sztorik