Nemzetközi foci sport

Lionel Messi: Megértem, de nagyon rosszul élem meg

Sok más nemzetközi tornához hasonlóan a Copa Américát, vagyis a dél-amerikai kontinenstornát is elhalasztották egy évvel. Argentína csapatkapitányát, Lionel Messit ez különösen rosszul érintette elmondása szerint.

Rendkívül lelkes voltam, így aztán igen rosszul éltem meg, amikor bejelentették, hogy elhalasztják, de teljesen megértem a döntést

– idézi a Barca klasszisát a mundoalbiceleste.com.

A házigazda argentinok utoljára 1993-ban nyertek Copát, de ennél is fájóbb lehet, hogy azóta négy döntőt is elbukott az együttes. Nem csoda, hogy Messi feni a fogát a trófeára, nem csak három elveszített finálén van túl ő maga is, hanem mindig fekhánytorgatják neki, hogy semmit nem nyert a válogatottjával.

A Copa América a világ egyik legrégebbi futballtornája, az elsőt 1916-ban rendezték meg, a legtöbbször Uruguay nyert (15 alkalommal), Argentína 14-szeres győztes, míg Brazília 9-szer diadalmaskodott.

Kiemelt kép: Alexandre Schneider/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!