Nemzetközi foci

Barcelonában csak hat játékos védett, a többiek feláldozhatóak

Az FC Barcelona vezetése semmiképpen sem adja el Lionel Messit és a spanyol bajnoki címvédő együttes további öt labdarúgóját a Marca értesülése szerint. A madridi sportnapilap úgy tudja, hogy a csapatkapitány Messi mellett a védettek kategóriájába tartozik a kapus Marc-Andre ter Stegen, a védő Gerard Piqué, a középpályás Frenkie De Jong, és két csatár, Antoine Griezmann és Ansu Fati. Ugyanakkor a keret többi tagja elvben feláldozható, távozhat megfelelő ajánlat esetén.

Az „érinthetetlen hatokhoz” – a koronavírus-járvány kiváltotta gazdasági nehézségek ellenére – minden körülmények között ragaszkodik a vezetőedző, Enrique Setién, aki ugyanakkor állítólag többi játékosa bármelyikéről kész lemondani. A Marca a katalán klubtól várhatóan eligazolók közé sorolja a horvát Ivan Rakiticet és a szintén középpályás chilei Arturo Vidalt, továbbá a brazil kapus Netót.

De ezek szerint mellettük

se Sergio Busquetsnek, se Philippe Coutinhónak, se Luis Suáreznek, se Ousmane Dembélének, se Rafinha Alcantarának,  se Jordi Albának, se Sergi Robertónak, se Samuel Umtitinek, se Thomas Vermaelennek nem biztos a helye, ha az élet úgy hozza, akár meg is szabadulhatnak tőlük.

A márciusban a járvány miatt félbeszakadt spanyol élvonalban 27 forduló után az 58 pontos Barcelona vezet a Real Madrid (56 pont) és a Sevilla (47) előtt. A La Liga küzdelmeit szombati bejelentés szerint június 8-tól folytathatják.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik