Nemzetközi foci

Messit már gyerekként ki akarták nyírni a pályán

Mindössze 170 centi magas, mégis a futballvilág egyik óriásának számít Lionel Messi, a Barcelona hatszoros aranylabdása.

Messi 10 évesen csak 125 centis volt, és kiderült, hogy növekedésihormon-hiányban szenved, ami kezelést igényel. Végül így került a Barcelonához, mivel a katalán klub felajánlotta a családnak, hogy fizeti a havonta 900-1000 dollárba kerülő injekciókúrát.

A focista unokatestvére, Maxi Biancucchi azt mesélte, hogy Messi gyerekként sem ijedt meg attól, ha nála nagyobb ellenfelekkel került szembe a pályán.

Amikor az utcán játszottunk, szinte mindenki nagyobb volt nála, és azt mondogatták, »küldjétek el, különben ki fogjuk nyírni«. Le akarták vadászni, de őt sem zavarta. Amikor 8 vagy 9 éves volt, már korán kimentem a pályára, hogy megnézzem, mit művel. Lenyűgöző dolgokat lehetett látni tőle, egyszerűen nem hittem a szememnek

– áradozott Messiről Biancucchi.

Messi a Barcelona előtt a Newell’s Old Boysban nevelkedett, és a csapat rajongói közül sokan reménykedtek abban, hogy a nagy kedvenc egyszer még visszatér korábbi klubjához. Unokatestvére azt mondja, Messi imádja Argentínát, és a hazatérésének egyetlen akadálya van, hogy nem érezné magát biztonságban.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik