Nemzetközi foci

Újabb négy pozitív teszt a Premier League-ben

A legutóbbi tesztelések során négy személy mintája volt pozitív koronavírusra a labdarúgó angol Premier League-ben, írta az MTI.

Mehet a testi érintkezés a Premier League-ben
A csapatok egyöntetűen úgy szavaztak, tartható a csapatos edzés.

A liga szerdai tájékoztatása szerint hétfőn és kedden 1008 embert vizsgáltak és közülük négyről derült ki, hogy megfertőződött. A pozitív esetek három klubot érintenek.

Az érintetteknek hét napra karanténba kell vonulniuk.

A Premier League újraindításának első üteme múlt héten indult, akkor vált lehetővé, hogy a klubok kiscsoportos tréningeket tartsanak, szerdán pedig a csapatok képviselői egyhangúlag megszavazták a csapatos edzések megkezdését.

Újabb két koronavírusteszt lett pozitív a Premier League-ben
A húsz klub szerdán egyeztet arról, hogy elkezdődhetnek-e a normális csapatedzések.

Így mostantól engedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, ugyanakkor előírás, hogy a szükségtelen kontaktusok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

A második ütemmel egyidejűleg folytatódik a játékosok és a szakemberek folyamatos tesztelése, a mostanival együtt 12-en produkáltak pozitív eredményt.

Kiemelt fotó: Ben STANSALL / AFP

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.