Nemzetközi foci

Újabb két koronavírusteszt lett pozitív a Premier League-ben

Két klub egy-egy tagjának lett pozitív a koronavírustesztje az újabb ellenőrzések során az angol Premier League-ben, írta az MTI.

A PL játékosai kedd óta edzhetnek kis csoportokban, az újrakezdés előtt, vasárnap és hétfőn elvégzett vizsgálatok során három klubból hat embernél mutatták ki a vírust, így jelenleg nyolc pozitív esetnél tartanak.

Gera elárulta, miért röhögték ki a társak a Liverpoolnak lőtt bombagólja után
Ki tudja, mikor lő újra magyar focista ekkora gólt a PL-ben?!

Az első körben 748 ellenőrzést végeztek el, azóta pedig a liga közlése szerint kedden, csütörtökön és pénteken összesen 996 játékost és klubalkalmazottat teszteltek, s ezekből kettő zárult pozitív eredménnyel.

Az érintettek hét napra házikaranténba kerülnek. A PL – ahogy korábban – ezúttal sem közölte, kikről van szó.

Időközben azonban kiderült, hogy az első ellenőrzésnél pozitív tesztet produkálók között van Adrian Mariappa, a Watford játékosa, valamint a klub két stábtagja, továbbá Ian Woan, a Burnley másodedzője. Rajtuk kívül házikaranténban tölti a kötelező egy hetet Nigel Pearson vezetőedző közlése szerint a Watford további két futballistája, mert közvetlen kapcsolatba kerültek a pozitív tesztet produkálókkal.

Vasárnap a Bournemouth közleményben jelezte, hogy a két újabb pozitív eredmény közül az egyik az ő játékosáé, de nevet nem említett, ugyanakkor hangsúlyozta: a szigorú szabályok betartásának köszönhetően az edzőpálya továbbra is biztonságos munkakörnyezet a futballisták és a háttérszemélyzet számára egyaránt.

Az angol bajnokságot, amely eredetileg május 17-én zárult volna, márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még kilenc-tíz mérkőzésük van hátra.

Újabb teszteléseket hétfőre és keddre terveznek. A húsz PL-klub szerdán egyeztet arról, hogy elkezdődhetnek-e a normális csapatedzések.

Kiemelt fotó: Adrian DENNIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!