Nemzetközi foci

Mehet a testi érintkezés a Premier League-ben

Az angol labdarúgó-bajnokság klubjainak képviselői szerdán egyhangúlag megszavazták a csapatos edzések megkezdését, amelyben a testi érintkezések is engedélyezettek, írta az MTI.

Újabb két koronavírusteszt lett pozitív a Premier League-ben
A húsz klub szerdán egyeztet arról, hogy elkezdődhetnek-e a normális csapatedzések.

A Premier League újraindításának első üteme azzal kezdődött múlt héten, hogy a kiscsoportos tréningek elkezdődtek, de azokban a testi érintkezés tiltott volt.

„Szinte ki sem mozdultam a házból, nem értem, hogy lehetek koronavírusos”
A Watford játékos nagyon meglepődött, mikor pozitív lett a tesztje.

A szerdai döntéssel elinduló második ütemmel egyidejűleg folytatódik a csapatok játékosainak és szakembereinek folyamatos tesztelése, eddig nyolcan produkáltak pozitív eredményt. A tesztelések harmadik körét hétfőn és kedden végzik el.

A brit kormány múlt vasárnap jelentette be, hogy hétfőtől engedélyezi a csapattréningeket a biztonsági távolság betartása nélkül, ugyanakkor a javaslata az volt, hogy csak két-három játékos gyakoroljon közös csoportban.

A Premier League küzdelmeit márciusban függesztették fel, a jelenlegi tervek szerint június 12-lén indulna újra. Az biztos, hogy a hátralévő 92 mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, de arról még nem született döntés, hogy a hazai csapatok stadionjában, vagy semleges helyszíneken kerül sor a találkozókra.

Kiemelt fotó: Adrian DENNIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!