Nemzetközi foci

A Chelsea korábbi játékosa páros lábbal szállt bele Van Dijkba

Sokan csodálkoztak, amikor 2018 januárjában a Liverpool FC cirka 85 millió eurót fizetett a Southamptonnak Virgil van Dijkért. A hátvéd azóta bizonyította, hogy megérte az árát:

  • új csapatával 2018-ban és 2019-ben is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe,
  • 2019-ben megválasztották az év legjobb európai futballistájának,
  • decemberben pedig egyedül Lionel Messi miatt nem adtak nenki Aranylabdát.

A felsorolásból látható, nem csak a Pool drukkerei tartják nagyra, hanem a kollégái, szakírók és edzők is. Ennek ellenére bőven vannak kritikusai is, legutóbb Michael Ballack kritizálta Van Dijkot. A Chelsea korábbi középpályása szerint a Liverpool játékosának nincs dolga klasszis csatárral, ezért tűnik olyan jónak.

Virgil van Dijk mázlista, hogy olyan időszakban játszik, amikor nincs Drogba, Lampard, Alan Shearer, Thierry Henry, Rooney, Van Persie, Carlos Tevez, Adebayor, vagy Diego Costa a Premier League-ben. Nem csoda, hogy azt hiszik, ő a liga legjobb hátvédje…

– idézi a Mirror Michael Ballackot.

Ballack 2006 és 2010 között volt a Chelsea játékosa, háromszor nyert FA Kupát, egyszer-egyszer pedig bajnokságot és Ligakupát. A londoni időszakában Didier Drogba és Frank Lampard a csapattársa is volt, így nem csoda, hogy őket kiemelte, de a felsorolás többi tagjára ez nem mind igaz. Ugyanakkor a Premier League csatárai valószínűleg nem örültek a német becsmérlő szavainak – a liverpooli drukkerekről nem is beszélve.

Kiemelt kép: IAN KINGTON / AFP

Olvasói sztorik