Nemzetközi foci

„Úgy küldenének vissza a pályára minket, mintha kísérleti patkányok lennénk”

Az angol szövetség és a Premier League klubjai nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az angol bajnokság is újrainduljon, de az ötlet iránt nem mindenki lelkesedik.

A Watford csapatkapitánya, Troy Deeney például bejelentette, nem látogatja az edzéseket a családja, elsősorban a korábban légzési nehézségekkel küzdő, öt hónapos kisfia miatt.

Családja miatt megtagadja az edzéseket a PL-csapat focistája
Nem akarja veszélybe sodorni kisfiát, aki légzési nehézségekkel küzd.

Szintén nem támogatja a bajnokság újraindítását Danny Rose, a Tottenham angol válogatott balhátvédje, aki január végén került kölcsönbe a Newcastle Unitedhez.

Rose egy hete azt nyilatkozta, hogy amíg a fertőzöttek és a halálesetek száma nem kezd el erősen csökkenni, addig hatalmas kockázatot rejt magában a bajnokság újraindítása.

A játékos most ismét kifakadt, bár azt mondta, nem akar folyton panaszkodni, mert az emberek egy része a koronavírus-járvány miatt sokkal keményebb dolgokon megy keresztül, de azért csak elmondta a véleményét.

Az embernek úgy küldenének vissza a pályára minket, mintha kísérleti patkányok lennénk. Egy kísérlet részesei vagyunk, és majd kiderül, működik-e. Elképzelem, ahogy az emberek az otthonaikban azt mondják, »a focisták csomó pénzt keresnek, úgyhogy szépen kezdjenek el újra játszani«

– magyarázta a 29 éves Rose.

A Premier League-ben elvégzett 748 tesztből 6 lett pozitív, és a legfrissebb hír szerint a Watfordban többen is csatlakoztak Deeney-hez, és megtagadták az edzést.

Premier League: egyre többen tagadják meg, hogy edzésre menjenek
A tervek szerint júniusban folytatódna a bajnokság.

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik