Magyar foci

Dzsudzsák nem mondta meg, neki miért volt rövidebb a karantén

Orbán Viktor hétfőn több fotót is posztolt a részben újra nyitott Budapestről, az egy képen pedig a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs volt látható, ahogy az egyik étterem teraszán üldögélt.

A dolog érdekessége az, hogy a játékos a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata alapján május 6-án hajnalban ért haza az Egyesült Arab Emirátusokból – diplomata útlevéllel –, ami után két hét hatósági házi karantén várt volna rá, ám a miniszterelnök fotója alapján már 12 nap után kimozdult otthonról.

A Blikk megkereste a játékost és menedzserét is, de nem egyikük sem kívánt nyilatkozni. A lap megjegyzi, hogy a válogatott szövetségi kapitánya, az Olaszországból nemrég visszatérő Marco Rossi például nem hagyja el budapesti otthonát két hétig, így a magyar foci hétvégi visszatérését is csak televízióban nézi.

Ötvennapos karantén után tér vissza Magyarországra Marco Rossi
Két hétre majd itt is el kell különítenie magát.

A kéthetes házi karantén alól a Magyar Közlöny szerint csak az kap mentességet, aki a fertőzésből gyógyult, és annak tüneteit nem mutatja, vagy a belépést megelőzően legalább 14 napig járványügyi megfigyelés alatt állt. Ezen kívül egyéni méltányosságot is lehet igényelni a rendőr-főkapitányságtól, ez történt például a gödi Samsung-gyár alkalmazottai esetében, akik karanténból is eljárhattak dolgozni, de ők is csak a munkahely és a házi karantén helyszíne között közlekedhettek, írja a Blikk. Aki viszont megszegi a hatósági előírásokat, szabálysértést követ el, ötezertől ötszázezer forintig terjedő pénzbüntetést is kaphat.

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook

Olvasói sztorik