Magyar foci

Dzsudzsák: A futball jelen pillanatban nem elsődleges

A Külügyminisztérium segítségével hazatért Magyarországra Dzsudzsák Balázs, az emírségekbeli al-Ain 108-szoros válogatott játékosa, miután a helyi szövetség felfüggesztette a bajnokságot.

Dzsudzsák újabb két évre aláírhat az Emírségekben
Bár csupán négy meccset játszott klubjában, de elégedettek vele.

„Miután kiderült, hogy az al-Ainnál elengednek szabadságra bennünket, megfogalmazódott bennem, jó lenne hazajönni. Felvettem a kapcsolatot a helyi külüggyel, tájékoztattak, hogy másik hét magyar is vár a gépre, velük haza tudok menni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

„Ha kirúgtak volna, most nem szabadságra jövök, akkor végleg hazaküldtek volna… Nem tagadom, vártam, hogy hazaérkezzek, amint kiderült, hogy a keret külföldi futballistái engedélyt kapnak a hazautazásra, egy percet sem gondolkodtam. Úgy döntöttem, kerül, amibe kerül, haza akarok menni Magyarországra”

Elmondta, hogy június elsején kell visszatérnie, ott is két hét karantén vár rá, mint ahogy most Magyarországon, és az edzések csak június végén kezdődnek meg.

Úgy voltam vele, inkább legyen két hónap nyugalom, mint hogy kéthetente újabb szituációval kelljen szembenézni. A futball jelen pillanatban nem elsődleges

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik