Nemzetközi foci

Eltitkolná, hogy koronavírusos, csak hogy újra focizhasson

Bár a skótoknál befejezettnek nyilvánították a bajnokságot, és a Celtic így zsinórban kilencedszer lett aranyérmes, az angolok még nem adták fel a reményt, hogy újraindítsák a Premier League-et.

A legfrissebb hír szerint keddtől kis csoportokban újra elkezdhetik az edzést az angol élvonal csapatai, és a labdákat, bójákat, öltözőket, kapufákat minden foglalkozás után fertőtleníteni kell.

A csapatoknál folyamatosan koronavírustesztet végeznek, és ezzel kapcsolatban érdekes dolgot mondott a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Graeme Souness, gyakorlatilag bevallotta, hogy eltitkolná, ha a teszt kimutatná nála a vírust.

Ha kiderülne, hogy pozitív lett a tesztem, és a menedzser azt szeretné, hogy játsszak, akkor valószínűleg bevállalnám. Mondhatják, hogy felelőtlen vagyok, de ha még aktív lennék, akkor már nagyon vágynék arra, hogy ismét játszhassak. A társadalmi felelősségvállalás fontos feladata a focistáknak, de közben a foci jó dolgokat hozhat ki az emberekből. Úgyhogy ha pozitív lenne a tesztem, de jól érezném magam, akkor meg lehetne győzni arról, hogy játsszak

nyilatkozta Souness a Sky Sport egyik műsorában.

A 67 éves Souness játékosként a Liverpoollal érte el a legnagyobb sikereit, ötször nyert bajnokságot és háromszor BEK-et.

Edzőként FA Kupa-győztes lett a Poollal, de dolgozott a Rangersnél (három bajnoki cím, négy Ligakupa-győzelem), a Galatasaraynál (török kupa és Szuperkupa), valamint a Blackburnnél is (Ligakupa-siker).

Kiemelt kép: Hector RETAMAL / AFP

Olvasói sztorik