Nemzetközi foci

Mindenre azért a világjárvánnyal sem lehet rávenni a focicsapatokat

Egy nappal a Bundesliga első és másodosztályú küzdelmeinek folytatása előtt a vezetőedzők esetében feloldotta a maszkviselési kötelezettséget a Német Labdarúgó Liga (DFL), írja az MTI.

Ha eltakarnák a szájukat és orrukat, akkor korlátozva lennének tevékenységükben, úgy mint utasítások osztása és mimika, gesztusok. Elegendőnek ítéljük meg, ha tartják másoktól a megfelelő távolságot a mérkőzések alatt

– mondta pénteken a DFL igazgatója, Ansgar Schwenken. Hozzátette: a többi stábtagnak a kispadon ugyancsak tartania kell a távolságot, és maszkot is viselnie kell.

Volt, aki nevetett a fogkrém miatt bűnhődő Bundesliga-edzőn
Szombaton a topligák közül elsőként visszatér a Bundesliga, ám egy egészen furcsa ügyön pörögnek most a németek: Heiko Herrlich nem ülhet le az

A korábbi iránymutatásban még az szerepelt, hogy a trénereknek is el kell takarniuk az arcukat, és csak akkor tehetik szabaddá a szájukat, amikor tanácsot osztanak. A Bild információi szerint a módosításra azért került sor, mert néhány edző panaszt tett.

Valószínűleg köztük volt a Paderbornt irányító Steffen Baumgart is, aki csütörtökön úgy fogalmazott: miután ő 90 percen keresztül beszél a játékosaihoz és fütyül, a maszkra nem sok szüksége lesz, de mindenesetre magánál tartja.

A Bundesliga küzdelmei két hónap szünet után indulnak újra, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött és szigorú biztonsági intézkedések mellett.

Kiemelt kép: INA FASSBENDER / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik