Nemzetközi foci

Ráfázott a karanténból fogkrémért kilógó Bundesliga-edző

Szombaton folytatódik a Bundesliga, de a csapatoknak szigorú szabályokat kell betartaniuk, a meccsnapon például jelezniük kell a liga felé, hogy az összes nevezett személy koronavírustesztje negatív lett. De a játékosoknak is figyelniük kell meccs közben, tilos pacsizni és ölelkezni gól után, és lehetőleg kerülniük kell a köpést.

A rajt előtt minden csapat vállalta, hogy egy hétre karanténba vonul, ezt a szabályt szegte meg az Augsburg edzője, Heiko Herrlich, aki elhagyta a szállodát, mert fogkrémet akart vásárolni.

„Hibát követtem el, és bár betartottam a higiéniai előírásokat, ezt már nem tudom visszacsinálni. Ebben a helyzetben nem szolgáltam példaképként a csapatom és a közvélemény számára. Vállalom a következményeket, úgyhogy pénteken nem én vezetem az edzést, és a szombati, Wolfsburg elleni bajnokin sem leszek a csapat mellett” – olvasható az edző közleményében.

Herrlichet március 10-én nevezték ki, és ez lett volna az első meccse az Augsburg élén. A klubnál folyamatosan tesztelik a játékosokat és a stábtagokat, Herrlich akkor vehet újra részt az edzéseken, ha két negatív tesztet produkál. Az Augsburg a 14. a tabellán, előnye öt pont az osztályozós helyen álló Fortuna Düsseldorf előtt.

Kiemelt kép: STEFAN PUCHNER / DPA / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik