Nemzetközi foci

Bundesliga: A túlélés a tét, egy pozitív koronavírusteszt még nem gond

Carsten Cramer, a Borussia Dortmund igazgatója szerint az sem lenne katasztrófa a német labdarúgó Bundesligában, ha a hétvégén folytatódó idény során egy játékos pozitív koronavírus tesztet produkálna, írja az MTI. Cramer a BBC Sportnak szerdán azt nyilatkozta, klubjuknál egyelőre minden vizsgálat negatív eredményt hozott, és csak akkor kellene elgondolkodniuk a szükséges intézkedéseken, ha több pozitív tesztjük is lenne.

Az egyesületek pénzügyi túlélése miatt szükséges folytatni és befejezni a szezont, és egy pozitív teszt még nem jelentene nagy gondot, amíg tudjuk, hogyan kell reagálnunk egy ilyen esetben

– mondta a Borussia igazgatója.

Cramer hozzátette, ha nem indítanák újra a járvány miatt március első felében félbeszakított bajnokságot, akkor nemcsak a Dortmund, hanem az egész Bundesliga “nagy bajba kerülne”.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) úgy döntött, hogy szombattól folytatódhatnak az első- és másodosztályú bajnokság küzdelmei annak ellenére, hogy két hete az élvonalbeli Köln csapata három tagjának lett pozitív a koronavírus tesztje, míg a Bundesliga 2-es Dynamo Dresden nemrég az egész együttest karanténba helyezte két pozitív teszt után.

A Dortmund szombaton a Schalkét fogadja zárt kapuk mögött, és Cramer szerint a stadion környékén a rendőrség és a biztonsági személyzet ügyel majd arra, hogy a rivális szurkolói csoportok között ne legyen összetűzés.

„Biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond, Németországban még mindig tilos három fősnél nagyobb csoportokban az utcára menni” – mondta, hozzátéve, hogy bár soha nem szeretnek nézők nélkül futballozni, a mostani helyzetben a zárt kapus megoldás még mindig jobb, mintha egyáltalán nem játszanának mérkőzéseket.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik