Nemzetközi foci

Volt, aki nevetett a fogkrém miatt bűnhődő Bundesliga-edzőn

Szombaton a topligák közül elsőként visszatér a Bundesliga, ám egy egészen furcsa ügyön pörögnek most a németek:

Heiko Herrlich nem ülhet le az Augsburg kispadjára egy fogkrém miatt.

Az edző, akinek ez lett volna az első meccse a csapat élén, megszegte az egyhetes karantént, amikor elhagyta a szállodát és elment fogkrémért. Emiatt pénteken nem ő vezényli le csapata edzését és szombaton, a Wolfsburg elleni bajnoki sem ő irányít majd, csak akkor csatlakozhat vissza a munkába, ha két koronavírustesztje is negatív eredményt hoz.

A Kicker körkérdést intézett a többi csapathoz, akik megosztottak a témában. A Kölnt irányító Markus Gisdol szerint például úgy kezeli most mindenki Herrlichet, mintha bankot rabolt volna, míg az Eintracht Frankfurt edzője, Adi Hütter nevetett a híren, de abban biztos, hogy a kolléga legközelebb nem követi el ezt a hibát. Jonas Boldt, a Hannover sportigazgatója komolyabban vette a dolgot:

Nem akartam elhinni, azt hittem valami vicc. Nem egy 20 éves játékosról van szó, hanem egy felnőtt emberről, akinek példát kellene mutatnia.

Komoly szigorításokkal térhet csak vissza a Bundesliga, tilos lesz pacsizni, vagy a gólok után ölelkezni, de a köpködést is lehetőleg kerülniük kell majd a játékosoknak. A mérkőzéseket pedig zárt kapuk mögött rendezik.

Kiemelt kép: STEFAN PUCHNER / DPA / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik