Nemzetközi foci

Beperelték a szövetséget, amiért nem juthattak fel az élvonalba

A holland labdarúgó-bajnokság másodosztályának első és második helyezettje, az SC Cambuur és a De Graafschap beperelte a KNVB-t, amiért úgy zárta le az idényt, hogy nincsenek kiesők és feljutók, illetve nem ítélték oda a bajnoki címet.

Van Basten: A gazdag klubok pórázon tartják az UEFA-t
A háromszoros aranylabdás szerint a hollandok nem mertek ellentmondani az európai szövetségnek.

A szövetség állítólag minden klub véleményét kikérte, ám végül figyelmen kívül hagyta a szavazás eredményét. „A legnagyobb probléma az volt, hogy a Holland Labdarúgó Szövetség nem jelezte előre, hogy ez a szavazás milyen következményekkel jár” – mondta a két klub közös beadványát előterjesztő ügyvéd, Dolf Segaar, aki úgy fogalmazott, egy rendkívül hibás eljárásról van szó.

Hozzátette, ha az első két osztály 34 csapatából leszámítjuk a döntésben abszolút érintett két kiesőjelöltet (ADO Den Haag, RKC Waalwijk), illetve a két feljutásra váró klubot (SC Cambuur, De Graafschap), akkor mindössze hat olyan klub akad, amely ellenezte a feljutást és a kiesést.

A harminc releváns klub közül mindössze hat! Ez húsz százalék

– emelete ki.

A szövetséget képviselő ügyvéd, Harro Knijff arról beszélt, hogy kívülről óriási nyomás nehezedett rájuk, nem lehetett olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel.

Szerinte az Eredivisie 20 csapatra történő bővítése kivitelezhetetlen.

Az utrechti bíróság május 14-e után hoz csak ítéletet.

Kiemelt fotó: Twitter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik