Nemzetközi foci

Sallaiék edzőmeccs nélkül, élesben kezdenek

Nem tudja pontosan, milyen formában kezdi majd a Bundesliga újra indulását Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott futballistája.

Még a köpést is szabályozzák – Eurómilliókról és emberi sorsokról dönthet a német kísérleti foci
A többi ország számára pozitív példával szolgált, ahogy a németek a járványt kezelték, a Bundesliga újraindításával viszont nagy kockázatot vállalnak, ami akár nem várt károkat is okozhat.

A 22 éves támadó szombaton az M1 aktuális csatornának elmondta, a koronavírus-járvány miatt két-három hétig csak otthon, a klub által előírt edzésprogramot tudta csinálni, később viszont kisebb csoportokban labdás edzéseket végeztek már.

Megjegyezte, nem tudja milyen formában van, hiszen felkészülési mérkőzéseket sem játszottak, így jövő héten egyből élesben kezdenek.

75 éves a német futball és a táncparkett ördöge
Jupp Heynckes Glaadbach-játékosként világ- és Európa-bajnok, edzőként a Reallal és a Bayernnel is BL-győztes lett.

A Freiburg jövő szombaton a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató, harmadik helyen álló RB Leipzig vendégeként lép pályára, Sallai Roland megjegyezte, válogatottbeli csapattársaival ilyenkor inkább nem zavarják egymást mérkőzés előtt.

Még nem számíthat Orbánra a lipcsei edző
Julian Nagelsmann korainak tartaná a magyar válogatott védő visszatérését.

A fiatal futballista elmondta, klubjánál elsősorban mindig a bennmaradás a legfontosabb cél, de a gárda jelenleg a nyolcadik helyen áll, és ha jól szerepel a folytatásban, akkor az európai kupaindulásért is harcban lehet.

Kiemelt fotó: PATRICK SEEGER / DPA / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik