Nemzetközi foci

Még nem számíthat Orbánra a lipcsei edző

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta, hogy Willi Orbán még jövő szombaton sem lesz játékra alkalmas állapotban.

Még a köpést is szabályozzák – Eurómilliókról és emberi sorsokról dönthet a német kísérleti foci
A többi ország számára pozitív példával szolgált, ahogy a németek a járványt kezelték, a Bundesliga újraindításával viszont nagy kockázatot vállalnak, ami akár nem várt károkat is okozhat.

A 32 éves szakember szurkolók kérdéseire válaszolva kitért sérülés után visszatérő játékosainak állapotára is.

Kevin Kampl jól mozgott edzésen, a Freiburg ellen valószínű már pályára léphet. Ibrahima Konaté és Willi Orbán esetében azonban ez még mindig túl korai

– idézte Nagelsmannt az MTI.

A magyar válogatott Willi Orbán október végén szenvedett térdsérülést, két héttel később pedig megműtötték.

Nagelsmann az aktuális napi hírekkel kapcsolatban elmondta: reményei szerint a kelleténél rövidebb felkészülési időszak ellenére is képesek lesznek jól mérkőzést játszani jövő szombaton. A tabellán harmadik helyen álló lipcseiek – akiknél másik magyar válogatottként Gulácsi Péter is szerepel – a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgot fogadják az újrakezdés első fordulójában.

Kiemelte: érzelmileg biztosan káros hatással lesz az üres stadion a futballistákra, ezért arra kérte a szurkolókat, hogy aki a pálya közelében lakik, az nyitott ablaknál vagy az erkélyről próbáljon meg hangos segítséget nyújtani csapatának.

Az ideiglenesen engedélyezett öt cserével kapcsolatban hangsúlyozta: a nemzetközi szövetség elgondolása fitnesz szempontjából nem rossz, viszont tart attól, hogy taktikailag vissza lehet élni ezzel a lehetőséggel, mert így az időhúzás szelleme kísérti az edzőket.

Kiemelt fotó: Peter Steffen / DPA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik