Nemzetközi foci sport

Csodálatos, ahogy a bilbaói drukkerek helyre tették az UEFA-t

Az Athletic Bilbao szurkolói elutasítják, hogy kedvenc csapatuk a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött lépjen pályára a Real Sociedad ellen a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjében, még akkor is, ha emiatt együttesük lemarad az európai kupaindulásról.

Az európai szövetség (UEFA) jelezte a két baszk együttesnek: amennyiben a fináléra nem kerül sor augusztus 3-a előtt, úgy a győztest illető Európa Liga-indulás joga a bajnokság hetedik helyezettjére száll, írja az MTI.

A bilbaói drukkerek viszont akár abban is benne lennének, hogy csak jövőre játsszák le a döntőt, amennyiben így a találkozóra nézők előtt kerülhet sor.

A szurkolói klub szombaton a közösségi médiában sürgette az egyesületet: feleljen egyértelműen és erőteljesen az UEFA arrogáns üzenetére.

A fanatikusok egyértelmű választásnak nevezték azt az esetleges döntést, amelyben a két opció az Európa Liga-szereplés, illetve a szurkolók előtt megvívott kupadöntő.

Isten csak egy tökéletes csapatot teremtett, a többit megtöltötte külföldiekkel
A modern futball gépies világába is képes romantikát csempészni az Athletic Bilbao, amely igazi kuriózumnak számít azzal, hogy a hagyományok fontosabbak az eredménynél. De ki választ magának egy ilyen csapatot manapság?

A világjárvány miatt a 27. fordulót követően felfüggesztett La Ligában a Real Sociedad a negyedik, Bajnokok Ligája-szereplést jelentő helyen áll, pontazonossággal az ötödik Getaféval, amely – jelen állás szerint – a második számú európai kupasorozatban indulhatna.

A Bilbao tizedik a bajnokságban, lemaradása nyolc pont a hatodik Atlético Madrid mögött, a fővárosiak az Európa Liga selejtezőjében lennének érdekeltek, amennyiben így érne véget az élvonal.

A Király Kupa döntőjére eredetileg április 18-án került volna sor Sevillában, az új időpontot még nem jelölte ki a spanyol szövetség.

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!