Nemzetközi foci

Lőw Zsolt nem ért egyet a francia miniszterelnök döntésével

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elárulta, nagyon csalódott, amiért nem fejezhetik be a bajnokságot. A PSG ugyan bajnoki címet szerzett, de a magyar szakember szerint ez nem ugyanaz az érzés, mint amikor egy évvel korábban konfettiesőben ünnepelt az együttes.

Váratlanul érintett minket (a döntés), a klubok közel álltak a terv kidolgozásához, de végül minden meghiúsult. Elhamarkodottnak tartom a francia miniszterelnök bejelentését, a kijárási tilalom még két hétig érvényes Franciaországban, talán lett volna idő töprengeni

– mondta Lőw az esetről.

Edouard Philippe miniszterelnök kedden jelentette be, hogy nem fejezhetik be az idényt, ami különösen a Bajnokok Ligája miatt érinti rosszul a párizsi csapatot, hiszen ebben a sorozatban még érdekelt a klub. Lőw érzékletesen írta le a hangulatot a PSG-nél.

Eleinte úgy álltunk hozzá, milyen rossz érzés zárt kapuk mögött játszani. Utána annak is örültünk volna, ha a játékosok néhány csoportjának edzést vezényelhetünk. Most már ott tartunk, hogy boldogan olvassuk a pletykákat, amelyek arról szólnak, hogy a két hazai kupadöntőnket legalább szeptember elején lejátszhatnánk.

Az interjúból kiderül továbbá, hogy a francia bajnok nem tervez jogi lépéseket az ügyben a pénzügyi veszteségek ellenére. A hirtelen lezárt bajnokságot hetedik helyen végző Lyon viszont igen, a klub kártérítési per indítását vizsgálja, mivel a döntés miatt nem indulhat európai kupában.

Kiemelt kép: en.psg.fr

Olvasói sztorik