Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lőw Zsolt kiakadt, szerinte a BL-ben is óriási hátrányba kerül a PSG

Sokakat sokkolt a francia miniszterelnök bejelentése.

A franciák drasztikus lépése, az első és másodosztályú bajnokság lefújása teljesen váratlanul érte a Ligue 1 és Európa egyik legjobb csapatának vezetését. Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője felfoghatatlannak tartja a döntést, melyet Edouard Philippe francia miniszterelnök jelentett be kedden.

A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem lehet folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt futballszezont sem.

Jelen pillanatban annyit tudok, hogy a francia klubok éppen egymással tárgyaltak, és azt tervezték közösen ezekben az órákban, hogy május közepén megpróbálnánk elkezdeni újra edzeni, a bajnokságot június közepén elindítani és július végéig befejezni. Erről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok

– mondta az M1-en a magyar szakvezető, aki szerint a bajnokság lefújásának beláthatatlan következményei lesznek a francia futballra nézve.

Lőw megjegyezte, nem tudja elképzelni, hogy az összes klub túléli a leállást, szerinte a PSG is igazán megsínyli. Honfitársunk szerint a bejelentésnek a Bajnokok Ligájára is jelentős hatása lehet.

Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással. Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem. Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet

– vélekedett a már biztos BL-negyeddöntős párizsi csapat másodedzője.

Lőw Zsolt elhamarkodottnak és elkapkodottnak érezte a döntést, már csak azért is, mert mint emlékeztetett rá, „két hétig még úgyis kijárási tilalom van, lett volna még idő egyeztetni”.

Kiemelt kép: DOMINIQUE FAGET / AFP

Olvasói sztorik