Nemzetközi foci

Titkos helyen játszanák le az angol focimeccseket

Nagyban megy az egyeztetés arról, hogyan és mikor folytatódjon a Premier League. Egyre többen írnak a június 8-i visszatérésről, több csapat, így például a Chelsea is visszarendelte a világjárvány kitörésekor hazautazó játékosait.

Mikor kapjuk vissza a focit?
Ázsiában már akadnak országok, ahol a folytatás biztos, miközben Európában arról megy a vita, van-e egyáltalán esély befejezni a bajnokságokat. Több liga törölte vagy lezárta az idei szezont.

A tervek között rengeteg szigorítás szerepel, például, hogy le kell tesztelni az összes játékost és edzőt az edzések megkezdése előtt (majd utána is bizonyos időközönként), és eleinte csak maszkban lehetne tréningezni. A The Times arról is ír, hogy már arról is zajlanak a tárgyalások, hogy magukat a mérkőzéseket hogyan rendezzék meg.

Van olyan ötlet, miszerint a legérdekesebb összecsapások helyszíneit titkolni kellene.

Ebből következik az is, hogy a bajnokikat majd semleges helyszínekre viszik, de slágerösszecsapások esetében meg kell előzni azt, hogy tömegek lepjék el a stadion környékét, emiatt nem hoznák nyilvánosságra, hol, melyik városban is rendezik a találkozókat.

Sergio Agüero: A játékosok félnek
Miközben sokan a visszatérésről beszélnek, a futballisták aggódva figyelik a híreket.

A Premier League-ből még 9 forduló van hátra, a Liverpool utcahosszal, 25 ponttal vezet a Bajnokok Ligája következő szezonjaiból kizárt Manchester City előtt. Jelenleg a Bourneouth, az Aston Villa és a Norwich City áll kiesőhelyen.

Kiemelt kép: ANTHONY DEVLIN / AFP

Olvasói sztorik