Nemzetközi foci

Újabb csavar a dél-amerikai sztár átigazolási ügyében

Sokadik forgatókönyv születik a csatár jövőjével kapcsolatosan. Most az Inter került helyzetbe.

Edinson Cavani szerződése lejár a nyáron, a 33 éves focista így ingyen távozhat a PSG-től. Az uruguayi támadó az elmúlt hetekben többször nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban. Eleinte úgy tűnt, hogy marad Európában, a Napoli, az Atletico Madrid és a Manchester United is jelezte, hogy szívesen szerződtetné a csatárt.

Aztán jött az első fordulat a történetben. A 116-szoros válogatott megpendítette, hogy visszatérne Dél-Amerikába. Kérőből ezen a kontinensen sem volt hiány, a többi között a Sao Paulo, a Flamengo, az Internacional, a Palmeiras és a Penarol is szóba került vele kapcsolatban.

A múlt vasárnap aztán jött megint egy csavar a sztoriban. A L’Équipe arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány hatására a legjobb opció az lenne Cavani számára, ha meghosszabbítani szerződését a párizsiakkal.

Ehhez képest ma a gazzetta.it azt írta, hogy az Inter a legújabb kérője Cavaninak, aki mindenképpen meghallgatja a milánóiak ajánlatát. Egy évvel ezelőtt már képbe került a kék-feketéknél az uruguayi csatár, ám akkor végül az olaszoknak sikerült megszerezniük Romelu Lukakut. 

Köztudott, hogy Antonio Conte, az Inter vezetőedzője mindenképpen szeretne még egy támadót igazolni, kiváltképp abban az esetben, ha Lautaro Martínez igent mond a Barcelona ajánlatára. Korábban Olivier Giroud és Pierre-Emerick Aubameyang neve vetődött fel a milánóiakkal kapcsolatban, ám Cavani megszerzése logikus és költségkímélőbb megoldás lenne az olaszok számára.

Edison Cavani első európai csapata a Palermo volt, onnan a Napolihoz szerződött. A PSG együtteséhez 2013 nyarán igazolt, azóta öt bajnoki címet és négy kupagyőzelmet szerzett a párizsiakkal.

A mostani szezonban minden sorozatot összevetve 22 tétmeccsen 7 találatot jegyez, emellett kiosztott 3 gólpasszt is. A francia bajnokságot is felfüggesztették, 27 fordulót követően magabiztos előnnyel vezeti a tabellát a fővárosi gárda, amely a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutott a Borussia Dortmundot búcsúztatva.

 

 

 

Kiemelt kép: Mehdi Taamallah / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Olvasói sztorik