Nemzetközi foci

A Chelsea ejtette a brazilt, már német támadót igazolna

Néhány hete sokan biztosra vették, hogy a Barcelona brazil támadója, Coutinho a Stamford Bridge-en köt ki. Ma már erre kisebb az esély, a kékek inkább egy német fiatallal erősítenének.

Érdekes hírről számolt be a dailystar.co.uk: a portál szerint a Chelsea már nem feltétlenül gondolkodik Philippe Coutinho megszerzésében, Frank Lampard menedzser egyre inkább a Bayer Leverkusen támadóját, Kai Havertzet szeretné csapatában tudni.

A brazil jelenleg a Bayern Münchennél szerepel kölcsönben, de a katalánok jelezték már korábban: megfelelő ajánlat esetén nem gördítenek akadályt a távozása elé. Érdeklődőből nem is volt hiány, sokáig a Chelsea tűnt befutónak, ám most olybá tűnik,  Coutinho nem Londonban folytatja, legalább is nem a kékeknél.

A Chelsea ugyanis már a német válogatott Kai Havertzet szeretné megszerezni. A küldetés nem lehetetlen, hiszen a 20 esztendős futballista kontraktusa 2022 nyarán lejár a Leverkusennél, és noha Rudi Völler, a Bayer sportigazgatója próbál szerződést hosszabbítani a parádés szezont produkáló támadóval, eddig ez nem történt meg.

Havertz 34 tétmeccset játszott eddig az idei kiírásokban, tíz találat és nyolc gólpassz fűződik a nevéhez. A hétszeres német válogatott futballista értékét 81 millió euróban állapította meg a transfermarkt.com.

A Leverkusen az 5. helyen áll a Bundesligában, és versenyben van még az Európa Ligában is.

 

 

 

Kiemelt kép: ANDY BUCHANAN / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik