Nemzetközi foci

Nem sokáig maradhat Monacóban a gólerős csatár

A három spanyol topcsapat mellett angol alakulatok is szívesen leigazolnák a francia bajnokságban 18 gólt termelő támadót.

Noha csapata, a Monaco csak bukdácsolt a francia élvonalban, Wissam Ben Yedder parádés szezont futott. Tavaly nyáron a Sevilla együttesétől érkezett a futballista, aki 26 bajnokiján 18 találatot szerzett, emellett kiosztott hét gólpasszt is.

Újabb Dárdai a Hertha első csapatában
A berlini klub négy fiatal játékossal töltötte fel keretét.

Ennek tükrében nem csoda, hogy rengeteg topcsapat felfigyelt a 30 esztendős válogatott csatárra. A www.football-espana.net úgy értesült, hogy Spanyolországból a Barcelona, a Real Madrid és az Atletico Madrid is szívesen soraiban tudná a játékost. Sőt, amint a futballista fogalmazott, a katalánok már a legutóbbi két átigazolási időszakban is felvették vele a kapcsolatot, de akkor nem jött létre egyezség.

Közben angol Premier League-ben szereplő klubok is beszálltak a küzdelembe, a Liverpool, a Tottenham, a Manchester United, a Manchester City és az Arsenal is jelezte, szívesen tárgyalóasztalhoz ülne Ben Yedderrel és a Monacóval.

A kontraktusa 2024 nyaráig szól a hercegségbeli alakulathoz, ám szerződésében szerepel egy 45 millió eurós kivásárlási záradék, ezt az összeget pedig egy jó csatárért minden bizonnyal bármelyik topcsapat kifizet majd.

A francia bajnokságot is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a Monaco a 9. helyről várja a folytatást.

 

 

Kiemelt kép: VALERY HACHE / AFP 

Olvasói sztorik