Nemzetközi foci

Barca-City versenyfutás a Benfica fiataljáért

Nagy harc indult a Benfica fiatal belső védőjének megszerzéséért. Még nem dőlt el, hogy Spanyolországban vagy Angliában folytatja a bekk, szinte csak annyi bizonyos, távozik Lisszabonból.

Kényelmes helyzetben van a Benfica. A lisszaboni klubhoz 2024 nyaráig érvényes szerződés köti a játékospiac egyik legkeresettebb védőjét, Rúben Diast. A mindössze 22 éves futballista bajnokságot és szuperkupát nyert a piros-fehérekkel, emellett Portugália válogatottjával elhódította a Nemzetek Kupája serlegét is.

A topcsapatok sora érdeklődött már a belső védő iránt, ám a www.football-espana.net értesülései szerint minden bizonnyal a Barcelona-Manchester City párosból kerül ki a befutó. A lisszaboniak tekintélyes összeget várnak a jelenleg 30 millió euróra értékelt futballistáért. A Barcelona a távozóban lévő Samuel Umtitit pótolnák a portugállal, míg Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere Aymeric Laporte mellé igazolná le a hátvédet.

A cikkben szerepel, hogy noha a manchesteri tulajdonosokat rosszul érinti az olaj árának esése, ha valakit nagyon akar a City, azt biztosan le is igazolja.

Rúben Dias az idén minden sorozatot összevetve már 39 tétmeccset játszott, ezeken háromszor volt eredményes, és kiosztott két gólpasszt is. A Benfica előrelátó volt, és tavaly novemberben hosszabbította meg a védő kontraktusát.

 

 

 

Kiemelt kép: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP 

Olvasói sztorik