Nemzetközi foci

A középpályáját erősítené meg a Juventus

Nagy mozgás nem várható az olasz bajnoknál a nyári szünetben, viszont a középpályára már megvan az első számú jelöltje a torinóiaknak.

Az olasz bajnoknál a középpálya megerősítését tervezik, a keretben extra nagy változás ugyanakkor nem várható. A calciomercato.com úgy értesült, hogy az első számú célpont nyáron Jorginho lesz. A játékos 2018 nyarán szerződött a Napolitól a Chelsea gárdájához, ám a futballista úgy nyilatkozott: szívesen dolgozna együtt korábbi mesterével, Maurizio Sarrival.

A 28 esztendős focista abszolút alapembere a londoniaknak, az idei szezonban 37 tétmeccsen 7 találatot jegyzett, és kiosztott két gólpasszt is. A 22-szeres olasz válogatottat 2023 nyaráig köti szerződés a kékekhez, a transfermarkt.com pedig 52 millió euróra taksálja az árát.

A Juventus akkor tudna lépni, ha Miralem Pjanicért piacképes ajánlat érkezne. A klub részéről elhangzott már, ha komoly érdeklődő jelentkezne a bosnyák válogatottért, akkor nem gördítenének akadályt a távozása elé.

Az olasz bajnoknál még két név van a pakliban, ám Paul Pogba és Sandro Tonali megszerzése egyelőre nem valószínűsíthető.

A Serie A-t felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, ám jó eséllyel már a jövő hét elején ismét edzésbe állhatnak a csapatok, a bajnokság pedig akár még május végén folytatódhat. A 26. fordulót követően a Juve egy ponttal előzi meg a Lazio együttesét.

 

 

Kiemelt kép: Ben STANSALL / AFP 

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.