Nemzetközi foci

A Liverpool is bejelentkezett a rutinos belga támadóért

Rengeteg ajánlat között válogathat majd a következő hetekben a Napolitól nyolc év után távozó csatár. A BL-győztes Liverpool is beállt a kérők sorába.

Topcsapatok sora szeretné leigazolni Dries Mertenst, a Nápolyt nyáron elhagyó támadót. Korábban a Juventus, a Chelsea, az Inter, a napokban pedig az AS Roma is tárgyalásokat kezdeményezett a 33 esztendős futballistával, akinek nyáron lejár a szerződése.

Mertens 2013 nyarán érkezett a San Paolóban, ahol Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát is nyert a Napolival. Az idei esztendőben Carlo Ancelotti, majd az őt váltó Gennaro Gattuso is alapemberként tekintett a focistára, aki remek szezont produkált. 21 Serie A-fellépésen 6 találat mellett kiosztott 5 gólpasszt. A Bajnokok Ligájában hét mérkőzésen hatszor volt eredményes, kétszer éppen a csoportkörben a Liverpool ellen, az Anfield Roadon és a San Paolóban egyaránt betalált.

Minden bizonnyal ez is közrejátszik abban, hogy Jürgen Klopp, a BL-győztes vörösök menedzsere is szívesen leigazolná a támadósorban bárhol bevethető játékost.

A transfermarkt.com jelenleg 20 millió euróra taksálja a 90-szeres belga válogatott értékét.

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI / AFP 

Olvasói sztorik