Nemzetközi foci

Újabb variáció Lautaro Martinez pótlására

Francia lapértesülések szerint egyelőre nem tudott megegyezni csatárával az Arsenal, és így kerülhet képbe az Internazionale együttese.

Ha Lautaro Martinez elhagyja Milánót, és a Barcelonához igazol, úgy az Inter Pierre-Emerick Aubameyanggal erősítené meg támadósorát, erről a www.football-italia.net számolt be francia forrásokra hivatkozva annak apropóján, hogy a gaboni csatár nem egyezett meg még az Arsenallal a szerződése meghosszabbításáról.

Az afrikai futballista 2018-ban 63 millió euróért érkezett a Borussia Dortmundtól, és akkor hároméves szerződést kötött a londoniakkal. Noha az Arsenal felettébb zaklatott szezont fut, Aubameyang alapembernek számít a decemberben érkezett új menedzsernél, Mikel Artetánál is. A szezonban 32 tétmeccsen 20 találatot szerzett. Csapata viszont csak a 9. a Premier Legaue-ben, és búcsúzni kényszerült az Európa Ligától is.

A csatárral szerződést akar hosszabbítani az Arsenal, de a tárgyalások megszakadtak. Ha nem jön össze a kontraktus, a támadóért lényegesen kevesebbet kell majd fizetniük a kérőknek. És itt jött képbe az Inter, amely abban az esetben, ha Martinez a katalánokhoz igazol, biztosan rámozdul a gaboni csatárra. Az köztudott, hogy Antonio Conte, a kék-feketék vezetőedzője egy rutinos támadóval erősíteni meg keretét, eddig azonban Olivier Giroud volt az első számú kiszemelt.

Mindenesetre a 30 esztendős csatár számára nem lenne idegen környezet Milánó, ugyanis korábban a piros-fekete városi rivális akadémiáján nevelkedett, majd 2012-ben távozott a francia St. Etienne együtteséhez.

 

 

Kiemelt kép: Ian KINGTON / AFP 

Olvasói sztorik