Nemzetközi foci

Örök hűséget fogadhat klubjával a szélső

Immár hat esztendeje szolgálja a Bayer Leverkusent a középpályás, akit a klub mindenképpen maradásra bírna.

Karim Bellarabi neve összeforrt a Bayer Leverkusenével. A 30 esztendős szélső még 2014-ben érkezett a piros-feketékhez, és azóta évről-évre alapembere a Bundesliga élcsapatának. A szerződése jövő nyáron jár le, Rudi Völler, a klub sportigazgatója pedig mindent megtesz azért, hogy a futballista hosszabbítsa meg kontraktusát.

A bild.de arról számolt be, hogy az első egyeztetés már meg is történt a felek között, és a sportvezető szerint bizakodásra adhat okot a játékos hozzáállása. A futballista menedzsere is megerősítette, hogy Bellarabi jól érzi magát a Bayernél, ugyanakkor kiemelte: a focista kényelmes helyzetben van, hiszen ha nem hosszabbít, akkor jövőre ingyen igazolhat el, minden bizonnyal valamelyik Premier League-ben szereplő együtteshez.

A focista – akinek nevéhez fűződik minden idők leggyorsabb bajnoki találata – az idén is nagyszerűen teljesít. A 11-szeres német válogatott 32 tétmeccsen lépett pályára csapatában, öt találatot szerzett, és kiosztott kilenc gólpasszt. Peter Bosz, a Leverkusen vezetőedzője is abban reménykedik, hogy sikerül meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződést.

A Bundesliga jó eséllyel májusban folytatódhat, a Bayer az 5. helyen áll, emellett a piros-feketék érdekeltek még az Európa Ligában is.

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: SASCHA SCHUERMANN / AFP 

Olvasói sztorik