Nemzetközi foci

Morata szerint ők a legkeményebb védők

Alvaro Morata, az Atletico Madrid támadója egy interjúban arról mesélt, hogy kik azok a hátvédek, akikkel legkevésbé szívesen találkozik.

Kalandos karriert tudhat maga mögött a 27 esztendős Alvaro Morata. A spanyol válogatott futballista jelenleg az Atletico Madridban szerepel a Chelsea kölcsönjátékosaként, de megfordult már a Real Madridban és a Juventusban is.

Az idei szezon kissé döcögősen indult Moratának, aki aztán később formába lendült, Diego Simeone, a gárda vezetőedzője egyre több bizalmat szavazott a csatárnak, aki élt is a lehetőséggel. Összességében 32 tétmeccsen 12 találatot szerzett, emellett kiosztott három gólpasszt is.

A futballistát a minap egy interjúban arról kérdezték, hogy kik a legkeményebb védők, akikkel találkozott pályafutása során.

Giorgio Chiellini, nem tudom, hogy szándékosan csinálja-e, de ha találkozunk, rendre leharcol. Nagyon kemény futballista Sergio Ramos is, ha pedig Virgil Van Dijk az ellenfél, olyan, mintha egy heggyel találnám magam szemben

– fogalmazott a www.en.as.com megkeresésére Morata, aki korábban több kritikát kapott angliai légióskodása során pont azért, mert sok párharcot veszített el a védőkkel szemben.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes spanyol piaci értékét 36 millió euróra taksálja a www.transfermarkt.com.

 

 

 

Kiemelt kép: JAVIER SORIANO / AFP 

Olvasói sztorik