Nemzetközi foci sport

Nehezen talál csapatot a világbajnoki döntő góllövője

Hat éve ő döntötte el a világbajnoki döntőt, a ma még csak mindig 27 esztendős támadó most Olaszországban árulja magát.

Hat esztendeje ünnepelt hősként tekintettek Mario Götzére, aki a világbajnokság döntőjében győztes találatot szerzett Argentína ellen, a német válogatottat így aranyéremhez juttatta a brazíliai tornán. Azóta viszont nem igazán találja a helyét a futballista.

A dortmundi támadó 2016-ban igazolt vissza a nem túl fényesre sikeredett hároméves müncheni kaland után a sárga-feketékhez, de az idei kiírásban Lucian Favre, a Borussia vezetőedzője már nem számított rá alapemberként. A Bundesligában mindössze 13-szor szerepelt, három találatot szerzett, a BL-ben pedig csak 4 alkalommal léphetett pályára, e sorozatban nem jött össze a góllövés.

Tavasszal eldőlt, hogy az idén nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub, így a futballista és menedzsere csapatot keres magának hetek óta. Április közepén a Milannál kikosarazták Götzét, mondván, nem jelentene minőségi erősítést a Rossoneri számára. Most viszont újra Olaszország lehet a célpont a német számára. A www.thelaziali.com ugyanis arról számolt be, hogy Igli Tare, a Lazio albán klubigazgatója látna fantáziát a támadó leigazolásában. A sportvezető úgy véli: Rómában visszanyerheti korábbi formáját a német válogatott játékos.

A Serie A-t a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették, de várhatóan május végén újra lehet meccseket rendezni a bajnokságban. A Lazio a 2. helyről várja a folytatást, lemaradása a Juventus mögött mindössze egyetlen pont.

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!