Nemzetközi foci

Lukaku szerint az Inter kerete koronavírusos lehetett januárban

Romelu Lukaku meghökkentő vallomást tett az Instagram-oldalán tartott élő adásában. A belga csatár a szurkolóknak arról beszélt, hogy néhány meredek hetet átélt a csapattal januárban, ami utólag azzal magyarázható, hogy a csapat majdnem minden tagja fertőzött lehetett.

Decemberben egyhetes szabadságot kaptunk, de nem viccelek, mire visszajöttünk edzeni a 25 játékosból vagy 23 beteg volt. A Cagliari elleni meccsen 25 perc után cserélnünk kellett, mert az egyik hátvédünk rosszul volt, majdnem elájult

– mondta Lukaku belga beszélgető partnerének, Kat Kerkhofsnak.

Milan Skriniar valójában a 17. percben hagyta el a pályát a szóban forgó mérkőzésen, a hivatalos indoklás szerint nem épült föl az influenzájából és szédült. A január 26-i bajnoki után majdnem egy hónappal, február 21-én regisztrálták az első koronavírusos fertőzést Olaszországban, így

ekkor még nem tesztelték az Internazionale játékosait COVID-19-re.

„Mindenki lázas volt és köhögött, én is éreztem, hogy a szokásosnál magasabb a hőmérsékletem bemelegítéskor, pedig évek óta nem voltam lázas. Soha nem teszteltek minket koronavírusra akkor, szóval nem tudjuk, hogy az volt-e.”

A Football Italia szerint azonban ez kideríthető, mivel a Serie A szabályai szerint az edzőtáborba történő visszatéréskor a csapatok kötelesek vért venni a játékosaiktól, ez pedig tesztelhető.

Kiemelt kép: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik