Nemzetközi foci

Egy kisfiú felajánlotta a zsebpénzét, hogy a kedvenc játékosa a Leeds Unitedben maradjon

Aranyos történetet tett közzé a Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion. Az együttes még idény elen kölcsönadta Benjamin White-ot a Leeds Unitednek, ahol azonnal belopta magát az ötéves Daniel Auton szívébe. Olyannyira, hogy a fiatal szurkoló kézzel írt levelet küldött a Brighton sportigazgatójának, Paul Barbernek, hogy a zsebpénzéért cserébe végleg adják oda a középhátvédet a Leedsnek. A levél így szól:

Kedves Paul, az én nevem Daniel Auton, ötéves vagyok és Leeds United-szurkoló. Ezt a levelet egy játékos miatt írom, aki jelenleg kölcsönben játszik nálunk. Ben White-ról van szó, aki a kedvenc futballistám. El lehetne intézni, hogy végleg megvegyük önöktől az idény végén? Megszámoltam, összesen 15.07 font a zsebpénzem, ezt szeretném felajánlani, hátha segít.

A cirka hatezer forintnyi felajánlás meghatotta a sportigazgatót, de az eszét nem vette el, a 22 éves hátvédet nem engedik el végleg. Arra viszont vette a fáradtságot Barber, hogy hivatalos formában, kedvesen válaszoljon a fiatal drukkernek. Barber megköszönte a levelet és a felajánlást, majd bátorította is a srácot, hogy gondolkodjon el a játékosmegfigyelői pályafutáson, ha ilyen jó szeme van a tehetségekhez.

Ben White a szezon leállásáig összesen negyven mérkőzésen lépett pályára, a Leeds Unitednek egyértelműen alapembere volt.

Kiemelt kép: GLYN KIRK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik