Nemzetközi foci sport

Példát mutatott a PL egyik legkevesebbet kereső játékosa

A Newcastle United középpályása, Matty Longstaff a bérének harminc százalékát adományozta az egészségügy javára, annak ellenére, hogy ő a1 Premier League egyik legkevesebbet kereső játékosa.

A 20 éves játékos tavaly októberben került először a figyelem középpontjába, amikor a Manchester United elleni debütálása alkalmával győztes gólt szerzett szülővárosa színeiben.

Most ismét elnyerte a szurkolók csodálatát, hiszen 850 fontnyi heti fizetésének a 30 százalékát az egészségügy javára ajánlotta fel. A játékos részt vesz a #PlayersTogether elnevezésű kezdeményezésben, amelyet a Premier League 20 csapatkapitánya alapított a múlt héten.

A népszerű csillag gesztusa nem maradt észrevétlen a szurkolók körében, akik hősként és példaképként tekintenek a fiatal labdarúgóra.

Longstaff ugyanazzal a szerződéssel rendelkezik, amelyet még 2018-ban írt alá, és miután a megállapodás június 30-án lejár, nem tisztázott a jövője.

Kiemelt fotó: Paul ELLIS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!